Pedagogiska tips

Classroomscreen är ett verktyg som visar enkla hjälpmedel på skärmen, tex tid, timer, delad whiteboard och mycket mer. Verktyget kan användas i all undervisning men i fjärrundervisning blir det en tydlig start på lektionen.

Napat Khiyapat, modersmålslärare i thai i Skellefteå, skriver så här om hur hon använder verktyget:

Jag har ett tips för att använda Classroomscreen som verktyg till både fjärr och vanlig lektion. På fjärr brukar jag börja lektionen med att dela skärmen i förväg innan eleverna kommer. Då kan de se Classroomscreen-sidan istället för mitt ansikte på hela skärmen. De brukar bli chockade när de ser mig sitta och vänta på dem.

På Classroomscreen visar jag klockan, planering och eleverna kan se hur många minuter det är kvar innan lektionen börjar (om de är online tidigt) Man kan använda samma verktyg när man börjar en vanlig lektion också.

Funktioner som jag brukar använda:

Klocka, för att visa den aktuella tiden och timer. Timer finns i två funktioner: äggklocka (timglas) och digital klocka.

De yngre eleverna kan skriva ord på en whiteboardfunktion. De får turas om att skriva innan de får skriva ner i egna arbetshäftet. Det är inte lätt att skriva med finger på den lilla pekskärmen men det blir roligt och fungerar bra för att fånga deras intresse för att skriva på modersmålet.

För att använda QR-koder  får ni skriva in länken (se bilden till höger) som ni vill att era elever ska använda i rutan ”QR-kod”. Då skapas din qr-kod till hemsidan som ni vill visa eller som elever ska använda för att göra uppgifter etc.

 

Den lilla symbolen till höger nedre högra hörnet finns det en ExitPoll-funktion där era elever kan lämna feedback på lektionen efter lektionens är slut.    Det är roligt att se vad eleverna tyckte om lektionen, eller hur?

 

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial