Utredningen om bättre möjligheter till fjärrundervisning och undervisning på entreprenad

I slutet av maj 2017 kom regeringen  med slutbetänkande av Utredningen om bättre möjligheter till fjärrundervisning och undervisning på entreprenad. Nedan kan du läsa några tidningsartiklar och pressmeddelanden, både för och emot betänkandet.

Läs regeringens utredning (pdf) 

Utredning öppnar för alternativa undervisningsformer (Lärarnas tidning)

Skolor och huvudmän ska få större möjlighet att sälja fjärrundervisning till varandra på entreprenad. Det föreslås i ett nytt betänkande som överlämnats till regeringen i dag. Däremot blir det ett fortsatt förbud för andra aktörer.

Fler elever kan få fjärrundervisning (SVD)

Skolor som saknar personal ska kunna få större möjlighet att köpa in fjärrundervisning. Det föreslås i ett betänkande till regeringen. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) ser positivt på förslaget.

”Experimentverkstad med webbundervisning riskerar studieresultaten” (Lärarförbundet)

Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand i hård kritik mot regeringens utredning ”Entreprenad, fjärrundervisning och distansundervisning” som presenteras idag. Trots att internationell forskning visar att undervisning på distans inte fungerar, vill regeringens utredare nu öppna upp för fjärrundervisning i stor skala.

– Det här blir en ren experimentverkstad i full skala som riskerar studieresultaten i svensk skola, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande för Lärarförbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial